Zelfverzekerde puber

05-09-2021
|
Image

Toen Victoria op tweejarige leeftijd arriveerde in 2016 in het opvangcentrum in Sintang was ze een verlegen meisje. Ze had al vroeg een groot talent: haar vermogen om te klimmen. Hoe klein ze ook was, ze zat altijd in de hoogste hoeken van het babyverblijf en keek naar de andere baby’s die onder haar speelden.

Nu is Victoria uitgegroeid tot een zeer zelfverzekerde puber. Ze is overal graag bij en houdt van onstuimige spelletjes zoals liaanschommelen en worstelen met de jongens Jack en Manfred. Ze was vroeger heel close met Benni, maar sinds een paar weken negeren zij en de anderen Benni, omdat hij een periode doormaakt waarin hij gemeen is. Eerder dit jaar had Victoria al een aanvaring met Benni omdat hij met haar wilde paren. Victoria wilde dat niet.

Victoria is nu 7 jaar oud en bereikt de puberteit. In de afgelopen 5 jaar bij het SOC heeft ze alles geleerd wat ze moet weten om te overleven in het wild. Ze is klaar om te worden vrijgelaten. In 2020 kreeg ze echter last van luchtzakontsteking, een bacteriële infectie van haar keelzakje. Hoewel ze er volledig van is hersteld, moet ze volgens de richtlijnen voor herintroductie twee jaar wachten voordat ze in het wild kan worden uitgezet. Luchtzakontsteking is een besmettelijke ziekte die zich onder andere orang-oetans kan verspreiden, is potentieel gevaarlijk en is meestal een chronische aandoening. Vandaar de noodzaak om ervoor te zorgen dat ze permanent van de vervelende infectie af komt.


Coverfoto: Victoria (zittend) en Manfred in het oefenbos in Jerora | © SOC

Maak kennis met Victoria

PROFIELPAGINA

Alle orang-oetan blogs