Spelen

02-12-2021
|
Image

Tijdens het doerianseizoen in augustus, toen Benazir doerian aan het eten was in het oefenbos, was haar baby Banir er erg nieuwsgierig naar. Ze leek nieuwsgierig naar de doornen van de vrucht en de smaak van de durian, maar Benazir stond haar baby niet toe om van de doerian te eten. Terwijl ze in het bos is, klimt Banir al af en toe alleen in bomen, evenals in de kooi. Zij leert ook al, additioneel op de moedermelk van haar moeder, fruit te eten.

Banir durft al een beetje met Mona en Aming te spelen, zolang haar moeder maar in de buurt is. Mona houdt Banir graag vast en wil haar dragen, maar dat wil Banir meestal niet. Al met al wordt de wereld van Banir steeds een beetje groter.

In de middag zit Benazir ’s middags wat twijgjes te breken en met een paar bladeren lijkt ze al bezig met het maken van een nest (steeds in dezelfde boom). Aming en Mona maken hun nest graag in de buurt van de boom waar Benazir en Banir zitten.

Als ze samen met haar moeder in de kooi zit, is Banir meestal alleen aan het spelen en klimt ze graag. Ze vermaakt zich dan prima zonder naar haar moeder om te kijken. Tijdens de voedertijd eet ze met haar moeder mee. Gewoonlijk yambonen, komkommers en bananen, dat nog allemaal in kleine stukjes wordt gesneden voor haar. De verzorgers waken ervoor dat de moeder het niet zelf opeet.


Coverfoto: Banir met haar moeder Benazir in het oefenbos in Jerora | © SOC

Maak kennis met Banir

PROFIELPAGINA

Alle orang-oetan blogs