Sex appeal

18-08-2020
|
Image

Sinds Mamat het hek kapot heeft gemaakt, mag hij alleen onder streng toezicht het oefenbos in. Dat betekent dat er veel minder gelegenheid is om met Terra te spelen. Bovendien wordt Terra – als alles meezit – volgende maand vrijgelaten… Hoewel Terra (7) veel jonger is dan Mamat (17) konden ze het goed met elkaar vinden. Terra bleek zelfs een grote hulp bij de ontwikkeling van Mamat. Door zijn fysieke en mentale trauma’s zijn zijn motorische en intellectuele vaardigheden niet goed ontwikkeld. Bekijk hier hoe Mamat er aan toe was toen hij werd opgevangen door het SOC. Toen de meeste orang-oetans van zijn leeftijd al als ware koningen van de jungle door de boomtoppen slingerden, zat Mamat voornamelijk op de grond. Terra maakte echter zo’n indruk op hem dat hij zijn angst overwon en haar de bomen in volgende.

Mamat heeft ook moeite met het bouwen van nesten en het vinden van voedsel. We weten dat Mamat erg slecht kan zien en dat hij voedsel vooral weet te vinden door de geur en door het geluid dat de verzorgers maken als ze het voedsel komen brengen.

Een manier om Mamats zicht te testen is door hem te observeren als hij foto’s te zien krijgt van bekende orang-oetans. Het is bekend dat orang-oetans anderen kunnen herkennen op foto’s en video’s. Dit is onder andere te zien in het boek van “Denkers van de jungle”, waar Willie Smits co-auteur van is. Uce, de eerste orang-oetan die Willie heeft gered en vrijgelaten, ontmoette hem na lange tijd weer in het bos. Jay Ullal, de fotograaf van het boek, had een instantcamera meegenomen en hij nam wat foto’s Willie en Uce en haar baby Bintang. Willie gaf de foto vervolgens aan Uce. Uce en Bintang bekeken de foto aandachtig en voorzichtig. Toen Willie weg wilde gaan, keek Uce om zich heen terwijl ze in haar ene arm Bintang vasthield en in haar andere hand de foto. Klimmen werd op deze manier wel een beetje lastig. Uce liep toen naar Misri, een van Willies medewerkers die in het vrijlatingsgebied werkte, en stak de foto in het zakje van zijn vest. Langer dan een jaar zocht Uce om de paar weken Misri op en vroeg om hem met gebaren om de foto van haar en Bintang te mogen zien. Ze bleef dan een half uur stil naar de foto zitten kijken voordat ze weer de bomen in klom van het Sungai Wain-bos.

Ondanks zijn fysieke problemen is Matan een zeer potent en viriel mannetje. En daarnaast erg gewieks. Hoewel Mamat is gescheiden van de vrouwtjes, is hij er op de een of andere manier in geslaagd om Benazir zwanger te maken – waarschijnlijk door de tralies van het nachtverblijf heen. Mamat moet een enorme seksuele aantrekkingskracht hebben om Benazir zo ver te krijgen dat ze door de tralies heen – en met de nodige acrobatiek – met hem paart…


Coverfoto: Als je deze foto ziet, snap je dat de vrouwtjes helemaal wild worden van Mamat. | © SOC

Maak kennis met Mamat

PROFIELPAGINA

Alle orang-oetan blogs