Banir

 • Soort Borneose orang-oetan
 • Geslacht vrouwtje
 • Leeftijd 2
ADOPTEER

Banir is de dochter van Benazir. Ze is geboren in november 2020. Haar moeder raakte zwanger van haar in het opvangcentrum. De vermoedelijke vader is Mamat. Hoewel het SOC zwangerschappen in het centrum probeert te voorkomen, heeft hij toch kans gezien om met Benazir te paren.

Banir is Benazirs eerste kind, maar Benazir is een geweldige moeder. Na de geboorte van Banir zijn moeder en kind vanuit het oefenbos overgeplaatst naar het opvangcentrum zodat de verzorgers hen beter in de gaten konden houden. Benazir maakte weinig vooruitgang in het oefenbos en de verzorgers vroegen zich af of Benazir wel goed voor haar kind kon zorgen.

In maart 2021 zijn Banir en haar moeder weer teruggebracht naar het oefenbos. Het blijkt dat het moederschap Benazir een groter verantwoordelijksgevoel heeft gegeven. Voorheen hing ze vaak rond op de bosbodem, maar nu zit ze hoofdzakelijk met Banir hoog in de bomen. En ze bouwt nu ook degelijke nesten in plaats van in de vork van een boom te slapen. Ze lijkt zich bewust dat de bomen een veiligere plek zijn voor Banir dan de grond. Daarnaast gaat ze nu zelf actief zoek naar voedsel.


Banir
Huidige locatie

Oefenbos Jerora | West-Kalimantan

Image

Ja, ik adopteer Banir

Voor € 10,00 per maand.

  Je gegevens

  Contact

  Adres

  Machtiging