Ontsnapt

02-12-2021
|
Image

Victoria brengt het grootste deel van haar tijd door met verkennen, eten, spelen en nesten maken, zowel overdag als ’s avonds.

Nadat haar vriend Manfred in augustus werd overgeplaatst naar het oefenbos in Tembak, paste Victoria zich gelukkig snel aan. Ze zwierf door de onderste lagen van het bladerdak en over de bosbodem samen met haar nieuwe vrienden, Jacq en Kingkong. Toen de groep opnieuw was gevormd werd Kingkong een goede vriend van Victoria. Ze brachten veel tijd samen door. Victoria werd een rolmodel voor Kingkong, die nieuw was in het oefenbos.

Omdat Kingkong eind september was overgeplaatst naar de Tembak oefenbos en er geen lessen waren vanwege het probleem met de elektrische draad, zag Victoria kans te ontsnappen uit het oefenbos. Ze kwam in het naastgelegen gebied met rubberbomen terecht. Ze verkende de omgeving en zat zo’n 20 minuten in de bomen. Toen de verzorgers haar weer mee terug wilden nemen, wilde ze aanvankelijk niet mee en was ze zelfs een beetje boos. Maar met een beetje melk kon ze worden overgehaald naar beneden te komen.

Rond diezelfde tijd waren net Jochem en Sinta aan de groep toegevoegd. Sinta had nog maar net haar eerste lessen gekregen en probeerde Victoria uit te dagen door het maken van geluiden. Victoria, een tienerorang-oetan en van niemand bang, reageerde daar op haar eigen manier op waardoor Sinta bang werd en niet meer uit de kooitunnel durfde te komen.

 


Coverfoto: Victoria (zittend) en Manfred in het oefenbos in Jerora | © SOC

Maak kennis met Victoria

PROFIELPAGINA

Alle orang-oetan blogs