Observeren

14-03-2021
|
Image

Siboy gaat niet veel met de andere leden van zijn socialisatiegroep. Hij is liever alleen dan dat hij met anderen optrekt en kijkt liever naar wat de verzorgers doen dan zijn eigen soortgenoten. De orang-oetans krijgen elke dag bladertakken. Die takken zijn een vorm van verrijking en bedoelt om nestbouwgedrag te stimuleren of om ze te gebruiken als gereedschap om voedsel te verkrijgen. Siboy eet de bladeren, maar doet verder niet veel met de takken.

Al met al is Siboy niet echt een actieve orang-oetan. Hij zit meestal in een hoekje en observeert wat er om hem heen gebeurt. En in plaats dat hij net als de meeste andere orang-oetans moeite doet om voedsel te verzamelen tijdens etenstijd, pakt hij het liever van anderen af.

De reden voor zijn passieve gedrag is misschien dat hij erg verwend is toen hij nog als huisdier werd gehouden. Hij heeft waarschijnlijk nooit zijn best hoeven doen om eten te krijgen. De verzorgers maken zich hier zorgen over. Zolang Siboy niet kan laten zien dat hij ook op andere manieren voedsel kan bemachtigen, is het niet mogelijk om hem vrij te laten.


Coverfoto: Siboy in het socialicatieverblijf | © SOCP

Maak kennis met Siboy

PROFIELPAGINA

Alle orang-oetan blogs