Melktanden

15-02-2021
|
Image

Victoria is gelukkig helemaal hersteld van de ontsteking aan haar keelzak (airsacculitis). Ze heeft daar wekenlang last van gehad, maar in november is ze uitgebreid onderzocht en haar keelzak is helemaal schoon.

Ook met Beni gaat het beter. Hij had net als Victoria airsacculities, maar hij was er veel slechter aan toe. Hij had uiteindelijke een permanente drain nodig om al het pus uit zijn keelzak af te voeren.

Victoria is een kei in voedsel zoeken. Ze trekt urenlang door het bos en verzamelt allerlei verschillende vruchten die ze dan op een rustig plekje in een boom opeet. Ze wordt vaak gevolgd door Felix, die nauwlettend in de gaten houdt wat Victoria allemaal doet. Orang-oetans kiezen hun vrienden vaak uit op grond van wat ze van de ander kunnen leren.

Op dit moment is Victoria haar tanden aan het wisselen. Net als mensen – en de meeste zoogdieren, overigens – hebben orang-oetans een melkgebit en een volwassen gebit. Waar eerst haar twee bovenste voortanden zaten, zit nu een gapend gat.


Coverfoto: Victoria in het oefenbos in Jerora | © SOC

Maak kennis met Victoria

PROFIELPAGINA

Alle orang-oetan blogs