Mamat, the lone ranger

01-03-2018
|
Image

Omdat Mamat niet erg goed is in het zelf vinden van voedsel, nesten maken en klimmen moet hij andere bezigheden zoeken om zich bezig te houden. Hij speelt met andere orang-oetans op de grond in het oefenbos in de buurt van het hek waar het bos opener is dan in het midden van het bos.

Op een dag deed Mamat iets wat hij nooit eerder deed. Andere orang-oetans waren het bos aan het verkennen en Mamat zat in zijn eentje in de buurt van het hek toen hij besloot om in zijn eentje het bos in te gaan op ontdekkingstocht. Hij klom in een boom en verplaatste zich van boom tot boom steeds dieper het bos in. Hij zocht naar mierennesten en vond bladeren die hij kon eten. Mamat heeft dit nog nooit eerder gedaan en hij genoot zichtbaar van zijn kleine avontuur.

Ondanks dat Mamat niet snel vooruitgang boekt in zijn ontwikkeling, is het toch heel leuk om te zien hoe hij langzaam maar zeker stapjes vooruit gaat. Hoewel hij het niet altijd laat zien, blijkt hij toch te beschikken over de benodigde instincten om alles over het echte leven in het bos te weten te komen.

Door Mamats vriendelijke gedrag naar andere orang-oetans heeft hij hechte vriendschappen met zowel baby’s als oudere orang-oetans. Dankzij de goede vriendschap met Molly en Tanjung is hij de afgelopen tijd meer in bomen gaan klimmen. Wie weet kunnen deze of andere vrienden hem in de toekomst inspireren om ook eens te beginnen met het bouwen van nesten. Want op dit moment doet hij daar nog geen pogingen toe.

We hopen dat Mamat steeds gemotiveerd blijft om zich te ontwikkelen met hulp van zijn vrienden.


Coverfoto: Mamat in het oefenbos in Tembak | © SOC

Maak kennis met Mamat

PROFIELPAGINA

Alle orang-oetan blogs