Hoog in de boom

26-09-2022
|
Image

In de eerste week van augustus was de groep van Mona, Aming en Tom weer aan de beurt om deel te nemen aan de activiteiten in het oefenbos. De week ervoor was het de beurt geweest van de groep van Manfred en Kingkong.

Zoals gewoonlijk zat Mona vaak halverwege het bladerdak van de bomen samen met Aming. Ze waren vaak de boel aan het verkennen en op zoek naar voedsel. Soms gingen ze nog verder omhoog in de bladeren om even te rusten. Waarna ze weer wat afzakten om weer verder te gaan met onderzoeken. Van de ochtend tot de late namiddag liet Mona zich niet zien op de bosbodem. De hele dag zat ze in de bomen, of het nu was om te verkennen of om te ontspannen of om eten te vinden. Bij Tom was dat anders, ook al begonnen ze aan het begin van de ochtend samen, bij het verkennen werd hij achtergelaten door Mona en Aming, omdat hij in het onderste bladerdak wilde blijven en maar af en toe naar het middelste bladerdak kwam. Tom kan goed foerageren; gedurende de hele ochtend had hij veel bosvruchten, gras en jong blad gevonden.

Pas ’s middags kwam Mona naar beneden in het lagere bladerdak en ook op de bosbodem. Daar speelde ze samen met Tom en Aming: worstelen, daar houden ze van. En na het spelen, ging Mona onvermoeibaar door met het zoeken naar verschillende soorten voedsel, zoals jonge bladeren, bosvruchten, gras en grasbladeren.

Mona tijdens een zeldzaam ogenblik <i>niet</i> in een boom. | Foto: SOC

Mona tijdens een zeldzaam ogenblik niet in een boom. | Foto: SOC


Coverfoto: Mona in het oefenbos Jerora | © SOC

Maak kennis met Mona

PROFIELPAGINA

Alle orang-oetan blogs