Geslaagd

21-03-2022
|
Image

Victoria, die als kleine baby orang-oetan in april 2016 werd opgevangen is nu uitgegroeid tot een dappere tienerorang-oetan met uitstekende oefenbosvaardigheden. In de vijf jaar dat ze revalideerde bij het SOC heeft ze een zeer snelle ontwikkeling doorgemaakt. Victoria is vriendelijk voor de andere orang-oetans. Ze is ook een heel goede leraar voor haar vrienden waarmee ze naar het oefenbos gaat.

Het SOC is van plan om begin 2022 weer 3 orang-oetans vrij te laten, Victoria (vrouwtje, 7 jaar oud), Bos Benni (mannetje, 8 jaar oud) en Felix (mannetje, 8 jaar oud). Deze drie orang-oetans hebben na drie jaar in het oefenbos laten zien dat ze zelfstandig in het wild kunnen overleven. In oktober 2021 is bij deze drie individuele orang-oetans een medisch onderzoek uitgevoerd om er zeker van te zijn dat ze alle drie in goede gezondheid verkeren voordat ze worden vrijgelaten, aangezien Victoria en Bos Benni eerder infecties in hun keelzakken hadden gehad.

Op basis van de resultaten van het bloedmonsteronderzoek waren deze drie orang-oetans negatief getest op infectieziekten zoals hepatitis en hiv. Ook het tbc-onderzoek liet een negatief resultaat zien. Na het gezondheidsonderzoek is Victoria begonnen met een pre-release quarantaineperiode in een isolatiekooi samen met Felix. Sinds ze in quarantaine zijn gegaan, zijn ze allebei niet meer naar het oefenbos gegaan om het fysieke contact met andere orang-oetans te vermijden.Victoria zal dus al snel haar terugkeer maken naar haar natuurlijke habitat in het hart van Borneo.


Coverfoto: Victoria in haar quarantaineverblijf | © SOC

Maak kennis met Victoria

PROFIELPAGINA

Alle orang-oetan blogs