Doerianfestijn

02-12-2021
|
Image

In augustus – september ging Sintang het overgangsseizoen in waardoor het weer grillig werd. Het was afwisselend heet en het kon plotseling hevig regenen. Een aantal orang-oetans, waaronder Hope, werd ziek. Vanwege het slechte weer wilde Hope niet eten, waardoor haar conditie verslechterde. Het medische team heeft haar extra vitamines gegeven zodat haar toestand snel verbeterde.

Voor de meeste orang-oetans is het spelen in plassen een favoriet spelletje. Hope en Rocky vinden het heerlijk om languit in het koele water te liggen, alsof ze in een spa zijn.

Vorig jaar kende Sintang geen doerianseizoen. Gelukkig dit jaar wel, in augustus. Alle orang-oetans konden weer lekker doerian eten. Hope lust graag doerians. Ze genoot ervan om de stekelige vruchten te pellen en regelmatig zat haar hele gezicht onder het witte vruchtvlees.

Als ze in het oefenbos is, brengt ze de ochtend meestal door met verkennen en foerageren. Dat doet ze veel met Amory samen. ’s Middags en ’s avonds speelt ze ook met andere orang-oetans zoals Rocky en Dora, haar favoriete vriendin. Hope plaagt Dora soms, door samen met Amory  aan Dora’s haar te trekken wanneer ze lekker ligt te relaxen, en dan snel weg te rennen. Dora wordt dan boos en rent hen achterna.

Hope maakt altijd nesten, hetzij ’s morgens of’ s avonds.

In september was er een probleem met de elektrische draad bij het Jerora oefenbos. Door een te lage stroomsterkte werd de batterij beschadigd. Tijdens de reparatie ervan, konden de orang-oetans gedurende 3 weken niet naar school. Gelukkig is het probleem al weer verholpen.

 


Coverfoto: Hope in het oefenbos in Jerora | © SOC

Maak kennis met Hope

PROFIELPAGINA

Alle orang-oetan blogs