Dik en harig

08-11-2020
|
Image

Als je Terra een tijdje niet hebt gezien, zul je misschien verbaasd zijn als je een behoorlijk mollige orang-oetan ziet. En ze is ook hariger. Tot een paar weken geleden verloor Terra nogal wat haar tijdens het spelen met andere orang-oetans. Omdat haar haar zo gemakkelijk loskwam, zette de verzorgers haar op een eiwitrijk dieet van bonen om haar haargroei te stimuleren en sterker te maken. Als bijwerking maakten de extra eiwitten haar ook wat molliger.

Ze is ook minder actief. Terwijl ze vroeger zo snel mogelijk het oefenbos in ging, is ze nu een van de orang-oetans die laat wakker wordt. Wanneer het voedertijd is, moet de verzorger haar roepen om uit haar nest te komen. Dit heeft misschien te maken met haar dieet, maar ze is misschien ook terughoudend om Mamat weer te zien.

Mamat en Terra waren vroeger heel hecht, maar sinds Mamat even kort opgesloten was in zijn nachtverblijf (omdat hij steeds kans zag het elektronische hek te saboteren) leek er iets in hun relatie te zijn veranderd. Normaal zou Terra – als de meer avontuurlijke – het bos in trekken, en Mamat, die dol is op Terra, zou haar overal volgen. Ze hangen nog steeds met elkaar rond, maar momenteel lijkt Terra op de een of andere manier geïntimideerd door Mamat. Mamat is nog steeds gek op Terra maar hij is wel wat assertiever geworden. Terra lijkt nu terughoudend om van Mamat zijn zijde te gaan. Misschien om hem niet van streek te maken? Ze brengt nu de meeste tijd door op de bodem van het bos, net zoals Mamat dat doet.


Coverfoto: Terra heeft inmiddels weer een volle vacht | Foto: SOC

Maak kennis met Terra

PROFIELPAGINA

Alle orang-oetan blogs