Beste nesten van het bos

14-02-2021
|
Image

Ondanks haar jonge leeftijd (5) is Hope een van de beste nestbouwers in Jerora. Dit is niet onopgemerkt gebleven bij de andere orang-oetans. Onlangs merkte het personeel dat Jack het nest had geconfisqueerd dat Hope zojuist had afgemaakt. Hope moest helemaal opnieuw beginnen.

Jack is echter perfect in staat om zijn eigen nesten te bouwen. Hope, Jack en leeftijdgenoot Amory bouwden ze hun nesten altijd dicht bij elkaar. Het nest van Hope bevond zich meestal in het midden. Ze voelde zich misschien meer op haar gemak met twee oudere jongens aan weerszijden van haar. Onlangs is Jack naar een andere groep verhuisd. Hij deelt nu een groep met andere mannen.

Hope heeft veel fundamentele overlevingsvaardigheden geleerd van Dora, met wie ze een hechte band heeft. Hope heeft Dora inmiddels overtroffen in vaardigheden en kennis. Maar Dora – die iets ouder is – heeft een dominante positie ten opzichte van Hope. Toch laat Dora Hope soms haar eten ‘stelen’. Het zou een vroeg teken kunnen zijn van Dora’s moederinstinct.

Hope groeit nu snel en haar spel is baldadiger geworden. Ze klimt bijvoorbeeld graag een paar meter in een boom en laat zich dan op de bosbodem vallen. Het personeel vermoedt dat ze graag ruig speelt omdat ze haar speelmaatje Jack eigenlijk mist…


Coverfoto: Hope en Amory in het oefenbos in Jerora | © SOC

Maak kennis met Hope

PROFIELPAGINA

Alle orang-oetan blogs