Banir maakt contact

20-03-2022
|
Image

Banir is het dochtertje van Benazir en al weer 1 jaar oud. Ze is uitgegroeid tot een behendige en dappere baby orang-oetan. Banir gaat in het oefenbos vaak alleen op ontdekkingstocht. Meestal, wanneer Banir te ver van haar moeder weggaat, zoekt haar moeder haar weer op om zich weer bij haar aan te sluiten. Banir en haar moeder spelen ook vaak met Aming en Mona.

Tijdens hun lessen in het oefenbos, zag Banir verschillende keren kans om buiten de elektrische draad te komen terwijl ze alleen speelde, omdat ze met haar kleine lichaam vrij makkelijk tussen de elektrische draden door kan. Als dat gebeurde raakte haar moeder in paniek en brak door de draad om haar op te halen. Maar gelukkig komt ze tegenwoordig al snel zelf terug naar het oefenbos, om weer samen met haar moeder de lessen in het oefenbos te kunnen volgen.

Sinds de reparatie van de kooien in het oefenbos in Tembak afgelopen oktober – november 2021, delen Banir en haar moeder hun verblijf met Mona en Aming. De vloer van het verblijf van Banir en haar moeder moest worden gerepareerd. Mona, Aming, Banir en Benazir werden daarom bij elkaar ingedeeld in hetzelfde verblijf. Het gevolg daarvan is dat er een hechte band tussen hen ontstaan. Mona en Aming dragen en verzorgen Banir terwijl ze in de kooi zitten en Banir lijkt hier niet bang voor te zijn of last van te hebben, evenmin als haar moeder. De moeder laat ze samen spelen en ondervindt daar geen hinder van.


Coverfoto: Banir met haar moeder Benazir in het oefenbos in Jerora | © SOC

Maak kennis met Banir

PROFIELPAGINA

Alle orang-oetan blogs