Activiteiten Monkey Business voortaan verder onder Orangutan Rescue

Hugonieuws

Vanaf 1 januari 2021 gaan de activieiten van Monkey Business verder onder Orangutan Rescue. Monkey Business heeft jarenlang de orang-oetan kunnen helpen dankzij een uniek business model: het organiseren van waanzinnige benefietfeesten. Maar met de opkomst van steeds meer concurrerende feesten en festivals bleek deze formule op een gegeven helaas niet meer vol te houden. Vanaf dat moment was het donatie- en adoptieprogramma van Monkey Business de belangrijkste bron van inkomsten.

Twee jaar geleden is Monkey Business op zoek gegaan naar een nieuw bestuur om deze activiteit van Monkey Business over te nemen. Voorwaarde was wel dat dat nieuwe bestuur affiniteit had met orang-oetans. En zo kwam Monkey Business terecht bij het bestuur van Orangutan Rescue. Sinds de zomer van 2019 vormden de bestuursleden van Orangutan Rescue óók het bestuur van Monkey Business

Samen voor de orang-oetan

Om in het belang van de orang-oetan de projecten van Monkey Business en Orangutan Rescue zo efficiënt mogelijk ondersteunen heeft het bestuur ervoor gekozen om de activiteiten van beide organisaties vanaf 1 januari 2021 te laten uitvoeren door Orangutan Rescue. Door de activiteiten onder te brengen in één organisatie, kunnen we de kosten verlagen zodat er meer geld naar de projecten op Sumatra en Borneo kan.

De donateurs van Monkey Business blijven ook bij Orangutan Rescue volledig bijdragen aan de projecten die Monkey Business al ondersteunde. Een van de projecten die Monkey Business structureel ondersteunde is het Sumatran Orangutan Conservation Programme op Sumatra. Bijdragen aan dit project was mogelijk door de adoptie van Siboy: een mannelijke orang-oetan die momenteel nog in het rehabilitatiecentrum in Batu Mbelin verblijft.

Nieuwe website

Zeer binnenkort zal deze website worden vernieuwd zodat we alle oude en ‘nieuwe’ activiteiten van Orangutan Rescue zo goed mogelijk kunnen laten zien.