NL | EN | DE

Adopteer een stuk bos

Adopteer een stuk regenwoud en help mee om de orang-oetans in het Sintang Orangutan Center voor te bereiden op een leven in het wild!

Tembak Lestari is een prachtig bosgebied van 58 hectare ten oosten van het Saran-gebergte. Dit stuk regenwoud, dat ons door de inwoners van het dorp Tembak ter beschikking is gesteld, is afgelopen tijd ingericht als oefenbos voor de orang-oetans uit het Sintang Orangutan Center.

In Tembak Lestari leren de jonge orang-oetans, die vaak al jong uit het bos zijn weggehaald, hoe zij in hun natuurlijke omgeving moeten overleven. Zij worden daarin begeleid door gedragsdeskundigen en lokale verzorgers.

Om het bos in te richten als oefenbos voor jonge orang-oetans, zijn er verschillende voorzieningen nodig. Er moet bijvoorbeeld een kliniek worden ingericht waar zieke of gewonde orang-oetans behandeld kunnen worden. Ook moet een gedeelte van het bos worden omheind zodat de onervaren orang-oetans niet te ver kunnen afdwalen. Daarnaast is aanvullend voedsel nodig.

Om dit te realiseren kun je één of meerdere kavels oefenbos adopteren. Ga daarvoor naar de speciale website van Tembak Lestari.

Tembak Lestari